måndag 29 juni 2009

Sven Hedin på övernaturliga thrilleräventyr

Hmm... Det här måste man ju nästan läsa, eller hur? En skräckthriller med övernaturliga inslag och Sven Hedin som en av huvudpersonerna. Det är succéförfattaren Naduo 那多som ligger bakom boken, vars handling sammanfattas så här på kinesiska nätboklådors webbplatser:

Början av 1911. De mystiska experiment med psykiska krafter som utförs av Sigmund Freud, Salvador Dali, Stefan Zweig och upptäcktsresanden Sven Hedin fortsätter och förgrenar sig snabbt i Kina. Skallbenet från en enastående mäktig trollkarl blir det nya föremålet för deras tillbedjan.

Låter som något för mig! Bara den nu är bra också. Orakelbensskärvor 《甲骨碎》(som romanen heter) är andra delen i en serie, men kan tydligen läsas som ett fristående verk. Den första delen heter Hundraårsförbannelsen 《百年诅咒》och har Stefan Zweig som berättare. Jag vet inte om Sven Hedin dyker upp redan där eller om han bara finns med i roman nummer två.

Tyvärr lär det ju ta två månader innan jag får böckerna från Dangdang, så det får väl bli höstens läsning, antar jag. Men det kan i och för sig passa bra med litet mysterier i höstmörkret. Om man vill få en förhandstitt kan man kolla in böckerna på Sina, där man har lagt ut smakprov på både Hundraårsförbannelsen och Orakelbensskärvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar