lördag 25 juli 2009

Resa till Tibet i kung Gesars fotspår

På Sina.com utannonserar man just nu en tävling där läsare/bloggare kan vinna en resa till Tibet tillsammans med Alai 阿来, författare till romanen När dammet har lagt sig 《尘埃落定》 (Red poppies, på engelska). Han är även chefredaktör för Kinas största science fiction-tidskrift.

Alai har i dagarna avslutat en ny roman baserad på det urgamla Gesar-eposet, och det är med anledning av detta som man har dragit igång tävlingen. Romanen ingår i den kinesiska delen av det internationella Mytprojeketet, där författare från olika länder skriver nya versioner av gamla myter och legender. En annan kinesisk bok i serien är till exempel Su Tongs Binu 《碧奴》, som ju finns i svensk översättning. Även flera andra kinesiska författare har bidragit med verk till serien, men förutom Binu har inget av dem ännu översatts till andra språk.

För att få delta i tävlingen måste man ha en blogg på Sina, skriva en artikel om Tibet samt uppfylla några andra kriterier. Någon som vill delta?

(Foto: reurinkjan på Flickr.com)

2 kommentarer:

  1. Jag läste just i Marcus Haraldssons bok hur munken han träffade sa om Sagen om Ringen: "Det här är Tibets historia ....Aragorn är kung Gesar av Ling, rustningarna, vapnen, striderna, vårdkasarna."

    SvaraRadera