måndag 17 augusti 2009

Trese - gothic horror (fast från Filippinerna)

Jag har en stark känsla av att det kinesiska i den här bloggen så småningom kommer att spädas ut ganska kraftigt med annat asiatiskt. Men vad gör väl det?

Idag känner jag till exempel att jag bara måste dela med mig av ytterligare ett seriefynd (vad har hänt? har jag blivit en serienörd nu?) - fast den här gången från Filippinerna och inte från Kina. Alexandra Trese är privatdetektiv specialiserad på det övernaturliga och den som polisen kallar in när ingen logisk förklaring går att hitta. När hon inte springer runt och slaktar monster med sin magiska kris driver hon en nattklubb med det passande namnet The Diabolical.

Hittills har det kommit två album med ett antal olika Trese-äventyr, och vissa av dem går att läsa på nätet, på bloggen Trese. Allt det övernaturliga som Trese stöter på har sin grund i filippinsk folklore, så horror-galleriet är ett annat än det vanliga västerländska. Det är i sådana här ögonblick man blir sur över att fraktkostnaderna för böcker från Sydostasien är så höga (om man inte kan välja alternativet båtfrakt, som från Dangdang) och över att man inte får tag på böckerna här i Europa. Vi får hoppas att Trese kommer hit så småningom.

2 kommentarer:

  1. Thank you for featuring TRESE in your blog.

    Very happy you liked it!

    --budjette tan

    SvaraRadera
  2. I like it a lot! I do hope some Swedish publisher would translate it, that would be great. Unfortunately, it's not so easy for us to get hold of books from South East Asia. I found some really interesting books for young adults as well, but I just can't get hold of them here.But Trese is on-line, that's fortunate for us!

    SvaraRadera