måndag 18 februari 2013

Snart dags för Yu Hua

Om två veckor kommer Yu Huas Kina med tio ord ut på svenska, så jag tänkte att jag kan göra litet förhandsreklam för den. Så här skriver förlaget, Natur och Kultur:

Efter att ha utgivit en rad prisbelönta romaner har Yu Hua skrivit en personlig bok om sitt hemland och dess transformation under hans livstid.

Kina i tio ord ger en unik inblick i den kinesiska erfarenheten och belyser genom personliga berättelser och skarpsinnig analys landets blixtsnabba ekonomiska och sociala omvandling.

Utifrån tio begrepp – folket, ledaren, revolution med flera – fångar han världens folkrikaste, men också mest missförstådda, nation.

Kina i tio ord är en smart, underhållande skildring av det ”kinesiska undret”, från Mao till idag.

Den 2 mars går den att köpa, på nätet och i bokhandeln. Och den kommer att finnas som e-bok också!

3 kommentarer:

  1. Har precis kommit hem efter en första resa till Kina och är nu nyfiken på att läsa mer om detta fascinerade land, så denna kommer jag definitivt att läsa. Har även fått flera spännande boktips efter att ha läst din blogg. Är även nyfiken på Yu Huas roman Brothers, är den en bra ingång till modern kinesisk skönlitteratur?

    SvaraRadera
  2. Brothers var ganska omdiskuterad när den kom och fick väldigt varierande recensioner. Den skiljer sig ganska mycket stilmässigt från annat som Yu Hua har skrivit, men är absolut värd att läsa. Om du inte har läst de två romaner av honom som redan finns på svenska (Att leva och En handelsman i blod) så skulle jag dock rekommendera dem istället. Att leva brukar räknas som en modern klassiker.

    SvaraRadera
  3. Tack, då tar jag nog och börjar med Att leva istället.

    SvaraRadera