onsdag 6 april 2011

För teckenanalfabeterna?

Jag som alltid klagar på att jag är halvanalfabet, jag borde kanske skaffa den här appen till min telefon? Den omvandlar tal till text. Undrar bara vilken sorts kinesiska som gäller - det vore ju litet misslyckat om det visade sig att den enbart fungerar för hakka eller minnanhua...

Någon som har provat? Eller testat liknande appar? Det vore ju onekligen praktiskt att kunna tala in text som man vill e-posta eller lägga ut på Twitter eller liknande. Fast förödande för mina återstående skrivkunskaper, förstås.

3 kommentarer:

 1. Jag har inte testat Dragin, men en "App" på samma tema som är värd att nämnas är "Optical Character Recognizer" från Pleco.
  Den kan med telefonens kamera läsa kinesisk text för att direktöversätta, eller klippa ut större textmassor. Jag använder den ständigt.
  Se:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/12/dagens-app-optical-character-recognizer.html

  SvaraRadera
 2. Ja, den hade jag också önskat att jag kunde testa, men den finns bara till iPhone 4 om jag inte minns fel. Jag är så gammalmodig att jag har den äldre modellen... Jag får tvinga min son att testa den åt mig!

  SvaraRadera
 3. Pleco for iPhone OS should work on any model of iPhone, iPod Touch, or iPad, as long as it's running iPhone OS version 3.0 or later. However, the OCR module requires iOS 4.0 or later and an autofocus camera, meaning it currently only works on the iPhone 3GS and iPhone 4 (and not on the new iPod Touch or the old iPhone 3G).

  SvaraRadera