tisdag 4 januari 2011

Science Fiction från Malaysia

Ibland trillar det samtidigt ner en massa saker som hör ihop på något sätt, utan att man vet varför (om ni förstår vad jag menar). Idag hittade jag t.ex. en länk till denna korta artikel om science fiction från Malaysia, och vem nämns där om inte Shih-Li Kow?

Tunku Halim har jag faktiskt tänkt läsa, jag har beställt hans bok Vermillion Eye trots att jag hade lovat mig själv att inte köpa några nya böcker den närmaste tiden ...

(Bild: Kathryn Chong, ur hennes prisbelönade serie Puppet Eyes, som nämns i artikeln)

3 kommentarer:

 1. Jag blev nyfiken och sugen på att läsa dessa författare, men hittade inte var de går att köpa. Har du något tips? Finns de förresten översatta till svenska?
  Vänligen
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju det som är problemet med litteratur från Sydostasien... Några av texterna i artikeln ligger ju på nätet och går att hitta via länkarna i texten. Åtminstone en bok av Tunku Halim går att köpa via Bokus. Shih-Li Kow och andra Malaysiska författare kan man shoppa från t.ex. www.silverfishbooks.com. Böckerna är inte dyra, men frakten kan tyvärr kosta en del. Silverfish Books har faktiskt en del noveller på nätet också, här:
  http://silverfishstories.blogspot.com/
  På svenska finns nog i princip inget översatt, annat än någon enstaka novell. Shih-Li Kow här på bloggen och i tidskriften Karavan.

  SvaraRadera
 3. Stort tack för ditt svar. Då ska jag börja med några av texterna som du föreslår och sen se om jag får tag på någon bok. Ska bli mycket intressant!

  SvaraRadera