söndag 11 januari 2015

Enslaved - en postapokalyptisk färd västerut

Jag är ju inte någon gamer precis, men idag snubblade jag över en notis om spelet Enslaved (ja, det är flera år gammalt, jag vet) som är baserat på den kinesiska romanen Färden till västern, men utspelar sig i en mer tekniskt avancerad postapokalyptisk miljö. Ingen dum idé alls, faktiskt!

Det finns ju faktiskt en del spel som baserar sig på gamla kinesiska romaner. De tre kungadömena, till exempel. Tipsa gärna i kommentarerna om ni känner till några.

Man undrar ju lite hur ett spel baserat på Drömmar om röda gemak skulle vara upplagt? Man spelar som Baoyu med uppdrag att se till att Lin Daiyu inte börjar lipa hela tiden? 3 kommentarer:

 1. Det finns också den gamla klassiska "Dynasty Warriors" som också är *baserat* (i en vag bemärkelse) på "De tre kungadömena". Spelet, utöver att vara hänsynslöst våldsamt är också ganska detaljrikt välgjort. Länk:
  https://www.youtube.com/watch?v=egBRDNBBD80

  När det kommer till "Drömmar om röda gemak" så tror jag att det skulle vara mer åt ett RPG-spel, där spelarens en av spelarens främsta svårighet skulle vara att memorera namnbyten och släktförhållanden.

  SvaraRadera
 2. Jag råkar vara en gamer som knåpar på en blogg om just Enslaved: journey to the west och försöker läsa på om boken. Vi kanske kan ha hjälp av varandra och få ut det bästa av våra olika kunskapsområden.

  SvaraRadera
 3. Kul, Jonny! Hela boken finns ju översatt till svenska, så du har något att bita i!

  SvaraRadera