söndag 1 augusti 2010

På franska om kinesisk litteratur

Om man läser franska och är intresserad av kinesisk litteratur kan det vara en bra idé att titta på Bertrand Mialarets webbplats Mychinesebooks (ja, man kan tycka att den borde ha ett franskt namn, men den har ingen egentlig titel så nu får den heta som sin adress). Texterna finns både på franska och engelska.

3 kommentarer:

 1. Tips på var man kan hitta kinesiska ljudböcker?

  SvaraRadera
 2. Jomenvisst!

  Om du bor i Stockholmstrakten så kan du bara gå in på Internationella biblioteket vid Odenplan, där finns en hel del ljudböcker, se länk:
  http://www.interbib.se/default.asp?id=38918&ptid=&column=listname&value=Ljudb%C3%B6cker+p%C3%A5+kinesiska

  Om du inte bor i Stockholm kan du gå in på närmsta bibliotek och be dem kontakta IB för att låna in ljudböckerna. Egentligen brukar inte ljudböcker gå som fjärrlån, men vissa titlar finns i flera exemplar så om bibliotekarien är snäll kanske du får låna dem.

  Sedan kan man förstås hitta ljudböcker på nätet på en massa olika ställen, t.ex. tingbook.com (som jag dock aldrig själv har testat).

  SvaraRadera
 3. Jo, förresten, http://www.homestar.com.cn är också ett bra ställe för ljudböcker, men då handlar det om att köpa på cd, inte ladda ner. Deras ljudböcker hittar man även på Dangdang.

  SvaraRadera